Nyhetsarkiv

 • Sommaröppet

  2020-06-02

  Nu närmar sig sommar och semester! Vi håller öppet hela sommaren och du når våra säljare på 0151-52 40 00. Under veckorna 28-30 har vi reducerad kapacitet av leveranser från lagret.

  Vi önskar alla våra kunder en riktigt trevlig och härlig sommar!

  Sommaröppet


 • Guldprojekt i sten och corten

  2017-11-21

  Kvarteret Nålskäran är en miljösmart studentfastighet i Göteborg som certifierats enligt Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council. Både kvarter och fasad har produkter från Häfla Bruk, som solavskärmningar, balkongräcken och fasadbeklädnad i corten.

  På en sluttande tomt på Guldheden i Göteborg ligger Kvarteret Nålskäran. En fastighet på sex våningar med 118 studentbostäder och tillhörande allmänutrymmen. Den mörkgrå stenfasaden kontrasteras med vackra detaljer i corten. De utvändiga solavskärmningarna, balkongräckena med sträckmetall och cykelförrådets fasad är tillverkat i corten. För tillverkningen av detaljerna står Häfla Bruk.

  - Det var ett spännande projekt med mycket tillverkning i corten. Vi fick ta fram en hel del speciallösningar, framförallt till cykelförrådets fasad eftersom att det står på lutande mark.

  Marcus Eriksson, säljare på Häfla Bruk"

  Förutom detaljer i corten har Häfla Bruk levererat raka trappor i varmförzinkat utförande, gallerdurk och bostadsräcken till projektet. För att kunna bibehålla föreskrivna krav på gångbredd för utrymning krävdes också en speciallösning för trappräckena. Det löste Häfla Bruk.

  - Jag tror att vi valdes som leverantörer för att vi kan hantera det mesta. Vi har en bredd på tillverkningen och kan sköta allt från räcken, balkonger, fasadbeklädnad och som i detta projektet, även flera speciallösningar.

  Marcus Eriksson, säljare på Häfla Bruk


 • Nya referensobjekt till Ångermanland

  2017-03-10

  Häfla Bruk är ett stabilt bolag att lita på även i stora åtagande. Med egen varmförzinkningsanläggning varmförzinkar vi era produkter under samma tak som de tillverkas. Läs mer om vad Häfla Bruk vi levererat till olika projekt på vår sida med referensobjekt.

  Ett nyligen tillagt referensobjekt är Storfinnforsen och Ramsele kraftverk, Sollefteå. Till projektet har Häfla Bruk levererat totalt ca 550 höjdmeter spiraltrappor och ett antal hundra meter gångbryggor. Alla produkterna som används i projektet har tillverkats måttanpassade färdiga för montage och är förstås varmförzinkade på Häfla Bruk. Läs mer om projektet


 • Besök oss på Fastighetsmässan

  2017-02-17

  På mässan berättar vi hur vi skräddarsyr trappor, räcken och ramper för bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Fastighetsmässan är nordens största fastighetsmässa och hålls den 15-16 mars i Kistamässan i Stockholm. Vi finns i monter B04.

  Häfla Bruks erbjuder ett stort sortiment av ståltrappor, räcken och ramper som lämpar sig väl för olika fastigheter. Med våra produkter får du en hållbar produkt av god kvalitet. Våra produkter säljs från lager eller skräddarsys efter era önskemål.

  50 års erfarenhet

  Vi har sedan mer än 50 år tillverkat ståltrappor. Raka trappor inomhus, eller designtrappor som vi kallar dem, kan användas i bostäder, kontor och offentlig miljö där man vill ha en snygg trappa. Trapporna har stor valfrihet vad gäller material i steg och handledare. Vill ni ha en enkel rak trappa eller spiraltrappa i basutförande kanske till en lastkaj eller utrymningsväg så löser vi det också snabbt och enkelt.

  Öka tillgängligheten

  Kravet på tillgänglighet växer ständigt. Ett enkelt och bra sätt att öka tillgängligheten är handikappramper från Häfla Bruks. Handikappramperna tillverkas av standardkomponenter för att på bästa sätt uppfylla varje enskilt behov.

  Lång erfarenhet av räcken

  Vi har lång erfarenhet av att tillverka räcken. Förutom modulräcken och stormodulräcken, som du bygger precis som du vill ha det från början till slut, tillverkar vi kundanpassade räcken. Det är du och ditt val som styr produktionen.

  Välkommen till monter B04!


 • Ny monteringsanvisning till spiraltrappa

  2017-02-17

  För att göra monteringen ännu lättare har Häfla Bruk tagit fram en ny monteringsanvisning för sina spiraltrappor. Beroende på användning och utformning erbjuder Häfla Bruk olika spiraltrappor; spiraltrappa utomhus, spiraltrappa inomhus och spiraltrappa design.

  Vår nya monteringsanvisning för spiraltrappa gör att du enkelt och säkert kan montera din nya trappa. Inga specialverktyg behövs och monteringsanvisningen guidar dig steg för steg genom monteringen.

  Häfla Bruk kan leverera spiraltrappor snabbt, eftersom de i stor utsträckning är byggda på standarddetaljer. Vi hjälper dig att hitta rätt spiraltrappa som motsvarar dina behov och önskemål. Givetvis finns det stora möjligheter att anpassa spiraltrappan efter just dina önskemål med olika räcken, steg och handledare.

  Ladda hem monteringsanvisningen


 • Häfla Bruk vinner pris

  2017-01-17

  Häfla Bruks AB har mottagit priset för årets ”Ständig förbättring” på Cadcrafts kunddagar den 1-2 december. Priset har Häfla Bruk fått för att företaget ständigt strävar efter att utmana och förbättra sina processer.

  Priset delades ut på ett årligt kundevent som Häfla Bruks cad-leverantör Cadcraft hade anordnat. Enligt Andreas Ajax, konstruktör på Häfla Bruk, finns det alltid en strävan att förbättras och följa med utvecklingen på företaget.

  - I en bransch där utvecklingen går snabbt är det extra viktigt att hänga med. Samtidigt så måste också förbättringsarbetet få ta lite tid för att man ska hitta den bästa lösningen

  säger Andreas Ajax

  Förbättrar sina processer

  Motiveringen till priset löd: ”Häfla Bruk strävar ständigt efter att utmana och förbättra sina processer. Under året har ett införande av PDM-systemet Vault Professional med koppling mot affärssystemet Monitor påbörjats samt konfigurator införts för att automatisera och standardisera tillverkning av trappor. Detta ska hjälpa Häfla Bruk att kunna stå än mer konkurrenskraftiga.”

  Träff för industribranschen

  Under Cadcrafts kunddagar träffades ca 260 personer med anknytning till industribranschen för att få inspiration och kunskap om vilket håll industrin är på väg. Första dagen spenderades på Textile Fashion Center i Borås, andra dagen på Cadcrafts huvudkontor i Borås.


 • Nya referensobjekt i Södermanland

  2016-12-20

  Häfla Bruks verksamhet spänner över ett brett område. Läs mer om vilka produkter vi levererat till olika projekt på vår sida med referensobjekt.

  Två nyligen tillagda referensobjekt är Rosenholm Reningsverk, Katrineholm samt Svenska Foder, Oxelösund.

  Rosenholm Reningsverk

  Till Rosenholms Reningsverk har Häfla Bruk levererat lagerförda stormodulräcken för kontinuerligt montage. Läs mer om projektet.

  Svenska Foder

  Till Svenska Foder har Häfla Bruk levererat raka trappor, räcke, gallerdurk och lättdurk. Läs mer om projektet.


 • Plattvalsad sträckmetall – en flexibel produkt

  2016-09-30

  Plattvalsad sträckmetall kan användas i en mängd olika sammanhang och är ett alternativ till perforerad plåt. En av fördelarna med produkten är att den inte ger något materialspill vilket påverkar kostnadseffektiviteten.

  Plattvalsad sträckmetall består av ett nät som saknar svetsning eller någon annan fysisk sammanbindning. Detta ger ett starkt material som även är formbart. Utseendet är även mer modernt än det hos perforerad plåt.

  För att få plattvalsad sträckmetall så efterbearbetas vanlig sträckmetall med en plattvalsning och metallen får en helt plan yta. Metallen blir då mer lik ett nät. Maskvidd och utformning sker enligt kundens önskemål.

  Häfla Bruk lagerhåller vissa dimensioner av sträckmetall och dessa kan därför levereras omgående. Företaget har Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall som tillverkas i plåt i tjocklek mellan 0,5 och 8,0 mm i breddar upp till 2,5 meter.

  Vi har en provkollektion på plattvalsad sträckmetall. Kollektionen kan beställas i sin helhet eller som separata provbitar. Beställ materialprover för plattvalsad sträckmetall.


 • Snygga trappor från Häfla Bruk

  2016-09-15

  Häfla Bruks AB tillverkar snygga och designade raka trappor för användning både utomhus och inomhus.

  Vi tillverkar raka trappor för utomhusbruk, utrymning och industri med olika material i trappsteg och olika typer av räcken. Dessa trappor varmförzinkas som regel i egen varmförzinkningsanläggning.

  Raka trappor inomhus, eller designtrappor som vi gärna kallar dem, kan användas i bostäder, kontor och offentlig miljö där man vill ha en snygg och funktionell trappa. Trapporna har stor valfrihet vad gäller material i steg och handledare. Häfla Designtrappor kan även vara en kombination av rak trappa och spiraltrappa.

  Bilden visar en trappa med betongsteg och handledare av trä. Trappan är levererad till NetOnNet i Borås. Häfla Bruks AB har funnits som företag i mer än 330 år och vi har tillverkat ståltrappor sedan mitten av 1950-talet. Kontakta oss om du vill ha en trygg samarbetspartner! referensobjekt.


 • 30-års jubileum för Smedjans Dag

  2016-08-23

  Den 27 augusti mellan kl.10 och 16.00 firas Smedjans dag på Häfla Hammarsmedja. I år är det 30 år sedan Smedjans Dag firades för första gången.

  Dagen kommer att bjuda på visning av smedjan med renoverad smälthammare på 700 kg och smedbostäderna i Grålus. Det kommer att pågå en rad aktiviteter under dagen, bland annat visas spånhyvling, timmerflottning och växtfärgning. En utställning med bilder och dokument från förr kommer även att finnas på plats samt ett lotteri.

  Kaffeservering med kolbullar. Musiken står Släktdraget för. Hävla Kvarn är öppet för visning och mjölförsäljning. Häfla Bruk AB visar produkter och informerar om dagens produktion.

  Välkomna!


 • Häfla Stormodulräcke - Kontinuerligt stålräcke utan svetsning

  2016-08-10

  Nu kan du enkelt montera ett kontinuerligt stålräcke, dvs ett sammanhängande räcke – oavsett längd och sträckning – utan att behöva svetsa.

  Systemet består av lagerhållna komponenter som du bygger precis som Du vill ha det från början till slut. Basen i systemet är ett sex meter långt räcke som vid behov kapas till önskad längd och skarvas med skruv eller lim. I systemet ingår även ändräcken, hörnskarvar, grindar, sparklist och fästen så utformningsalternativen saknar i stort sett begränsningar, förutsatt att hela räckessträckan är i samma nivå. Vid nivåskillnader eller lutande sträckningar måste specialräcken tillverkas.

  Stolpar och handledare är av stålrör Ø 42 mm och följaren är av stålrör Ø 25 mm. Det kan monteras med fästen uppe på golv eller sidomontage på valvkant.

  Alla komponenter är varmförzinkade vid leverans och eftersom svetsning inte är nödvändigt är det samma suveräna rostskydd överallt – år efter år – utan krav på någon efterbehandling.

  Mängdberäkning och offertförfrågan görs enkelt på vår hemsida. Leveranstiden på räckessystemet är mycket kort eftersom allt finns på lager.


Kundvagn

 • Din varukorg är tom