Häfla ramper

Ramper

Kravet att offentliga lokaler ska vara tillgängliga för alla växer ständigt. Häfla Bruks ramper är en bra och enkel lösning på de utmaningar som det innebär. I vårt utbud hittar du till exempel handikappramper och ramper för varutransporter. Våra ramper tillverkas av standardkomponenter ur vårt produktprogram för att på bästa sätt uppfylla varje enskilt behov och för att kunna skräddarsys för varje objekt.


Skräddarsydda för varje objekt

Handikappramper

Våra handikappramper utförs med beläggning av gallerdurk lämplig för rullstolar, käppar och kryckor och har alltid dubbla handledare på räcken på en eller båda sidor i rampen alternativt dubbla ledstänger på vägg.

Vilplan till handikappramper utförs efter samma principer. Avåkningsskydd och lutning 1:12 alt. 1:20 är obligatoriskt och om så önskas utrustar vi ramperna för barnsäkerhet och tillgänglighet enligt de normer som finns i BBR.

Handikappramper levereras både varmförzinkade eller pulverlackade.

Ramper för andra ändamål

Har ni behov av ramper för mindre höjdskillnader kan vi leverera ramper med olika beläggningar t.ex. gallerdurk eller lättdurk med eller utan räcke. Ramperna kan levereras i varmförzinkat eller pulverlackerad i valfri RAL kulör.


Föreskrifter och allmänna råd

När det gäller om- och nybyggnation, är Boverkets regelverk BBR (Boverkets Byggregler) i regel det styrande verktyget för exempelvis bredd på en utrymningstrappa, hur en ramp för rullstolsburna ska utformas eller hur en trappa i en offentlig miljö ska vara utformad för att vara tillgänglighetsanpassad. Om inte annat överenskommits följer vi alltid Boverkets Byggregler (föreskrifter och allmänna råd).

För aktuell version se boverkets hemsida

Inspiration

 • ag00002692.jpg

  ag00002692.jpg

  Handikappramp med rak trappa

  2017-10-09


  Ingår i galleri:

  • Ramper

  Ramper

 • ag00002695.jpg

  ag00002695.jpg

  Handikappramp

  2017-10-09


  Ingår i galleri:

  • Ramper

  Ramper

För fler bilder på våra produkter, gå till vårt mediagalleri.

Till Mediagalleriet

Kundvagn

 • Din varukorg är tom