Häfla sträckmetall

Sträckmetall

Sträckmetall är ett tåligt, formbart och underhållsfritt material som har många olika användningsområden och kan användas i de flesta miljöer. Endast fantasin sätter gränser. Vi tillverkar sträckmetall i plåt i tjocklek mellan 0,5 och 8,0 mm i bredder upp till 2,5 meter. Vi kan leverera sträckmetall i en mängd maskvidder, materialoch format. Sträckmetall framställs antingen av plåt från rulle eller formatklippt


Typer/dimensioner/material

Vi har ett omfattande lager med sträckmetall som snabbt kan levereras i hela format eller bearbetad och med olika typer av ytbehandling.

Gå vidare till maskvidder


Många möjligheters material

Visste du att Häfla Bruk har Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall som tillverkas i plåt i tjocklek mellan 0,5 och 8,0 mm i bredder upp till 2,5 meter? Vi kan till exempel leverera sträckmetall i en mängd standardmaskvidder, materialdimensioner och plåtformat.

Maskvidd och utformning sker enligt kundens önskemål. I slutändan är det du som bestämmer produktionen.

Vi kan tillverka extra kraftig sträckmetall av plåt upp till åtta millimeters tjocklek tack vare vår unika specialutrustning. Det innebär att sträckmetallen även kan användas vid riktigt kraftiga installationer och som ett mycket halksäkert underlag för bland annat gångtrafik och körbara ramper.

Sträckmetall tillverkas som standard av varmvalsad, betad Domex 200 YP plåt.

Ibland kan man inte använda standardsträckmetall. Det kan vara den yttre miljön som är speciellt aggressiv eller så kan det vara av estetiska skäl som man vill ha annat material. Vi kan därför tillverka sträckmetall även av till exempel rostfritt stål, aluminium, koppar, mässing, titan eller CorTen. Kontakta oss så löser vi dina önskemål.

Samma tillverkningsmetod som används för sträckmetall kan även tillämpas på vissa plaster. Bland annat är det ett utmärkt emballeringsmaterial som tål stötar och har god stadga. Det finns även en mycket stor användbarhet inom livsmedelsindustrin.

Vi tillverkar även andra maskor än den klassiska romboida sträckmetallsmaskan. Vår fyrkantsmaska finns till exempel i två versioner. Vi har också vår eluxmaska som exempelvis kan används till staket.

Sträckmetall kan tillverkas efter dina önskemål med i princip valfri maskvidd. Detta förutsätter att kvantiteten av sträckmetall motiverar verktygskostnaden.

Förskjuten maska

Vi kan även tillverka sträckmetall med förskjutna maskor på beställning. Sträckmetallen tillverkas då med ett förskjutet nedslag.

Sträckmetall har normalt en strukturerad yta med regelbundna upphöjningar som innebär ett antal millimeter i höjdled beroende på plåttjocklek och typ av maska. Därför kan vi även tillverka plattvalsad sträckmetall ur vårt standardsortimentet av sträckmetall. Sträckmetallen efterbearbetas med en plattvalsning och får därmed en helt plan yta.

Plattvalsad sträckmetall skapar sitt eget estetiska uttryck och kan vara ett alternativ till perforerad plåt. Vi har även möjlighet att plattvalsa mycket grov sträckmetall.

Helt plan yta

Plattvalsning av sträckmetall innebär att man pressar ihop sträckmetallen så att den får en helt plan yta som blir mer lik ett nät eller en perforerad plåt. Det nät som plattvalsad sträckmetall bildar saknar svetsning eller någon annan fysisk sammanbindning. Det ger ett starkt material som är svårt att forcera men som också är formbart.

Plattvalsad sträckmetall kan användas i en mängd olika sammanhang och bör definitivt finnas med som alternativ till perforerad plåt då det har fördelen av att det inte ger något materialspill vilket minskar kostnaderna.

Plattvalsad sträckmetall offereras på begäran.

Dokumentation

Miljödokumentation


Inspiration

Det finns inga referensbilder för tillfället.

Kundvagn

  • Din varukorg är tom